KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

20-24.09.2021 r.

Badania przesiewowe klas pierwszych

 

20-27.09.2021 r.

Konkurs na projekt "Przyjazny Emotikon"

 

 

Dzień Zielonej Szkoły

Pierwsze tygodnie roku szkolnego to od lat w Szkole Orląt przy Wiosennej to pracowity czas. W tym roku w ramach Dnia Zielonej Szkoły (13. 09) w progach naszej szkoły pojawiło się wiele roślin zielonych. Małe i duże rośliny doniczkowe ozdobiły sale lekcyjne i korytarze szkolne. W ramach Dnia Zielonej Szkoły uczniowie zg...

Pamiętamy o Lotnikach Lwowskich

W poniedziałek 6 września uczniowie klasy VI c wraz z nauczycielem historii p. Heleną Kobus i nauczycielem bibliotekarzem p. Anną Piątkowską udali się na rondo Lotników Lwowskich, gdzie zapalili znicze przed tablicą upamiętniającą walki lotnictwa Armii „Łódź” we wrześniu 1939 roku. Pomnik &n...

82. rocznica wybuchu II wojny światowej

1 września 1939 roku wojska niemieckie zaatakowały Polskę jednocześnie rozpoczynając II wojnę światową. Wojnę, która pochłonęła miliony istot ludzkich. Każdego roku obchodzimy rocznicę tego wydarzenia, składając hołd tym wszystkim, którzy polegli w walce z okupantem. Z okazji przypadającej 82. rocznicy ...