KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

 

Nabór 2021/2022

 

24.04.2021

"Na skrzydłach wiosny..."

 

22.04.2021

Zebranie Rady Rodziców - godz. 1630

Zebrania z rodzicami - godz. 1700

Konsultacje z nauczycielami - godz. 1800

 

19.04. - 23.04.2021

Klasy I - VIII - kształcenie na odległość

 

Jury XXVII Ogólnopolskiego Konkursu Poetyckiego  im. Janusza Korczaka w składzie: Elżbieta Zbrzezna – polonistka, Maciej Woźniak – poeta, eseista, krytyk literacki, po wnikliwiej analizie nadesłanych 230 zestawów wierszy wyłoniło laureatów i finalistów. A wśród nich m...

Pamięć o holokauście. Rocznica Powstania w Getcie Warszawskim.

Żółty żonkil przypomina nam o przypadającej rocznicy wybuchu powstania w warszawskim getcie. 19 kwietnia obchodzony jest Dzień Pamięci Ofiar Holocaustu i Powstania w Getcie Warszawskim. Symbolem tej rocznicy jest żonkil – kwiat, którego płatki układają się w kształt sześciorami...

W dniu 13 – 17.04.2021 odbył się w formie zdalnej szkolny konkurs promujący zdrowy styl życia „Czy wiesz co jesz?”. Konkurs był przeznaczony dla uczniów klas V- VIII i odbywał się w dwóch kategoriach wiekowych. Nasi uczniowie mogli sprawdzić swoją wiedzę na temat zasad zdrowego odży...

Wielkanocne eko-kartki - konkurs rozstrzygnięty!

Święta, święta i po świętach, zatem czas najwyższy podsumować szkolny konkurs plastyczny na ekologiczną kartkę wielkanocną . Ekologia to dziś zadanie i wyzwanie na co dzień i od święta. Przy okazji wykonywania kartek wielkanocnych także można być eko i to z ciekawym wizualnie skutkiem:) Uczniowie klas IV - VIII jak zaw...

 W tym roku szkolnym po raz pierwszy odbywa się Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy Chemicznej dla uczniów szkół podstawowych . Olimpiada jest organizowana przez Wydział Chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego  i uzyskała patronat honorowy Ministra Edukacji i Nauki. Nasi uczniowie odnoszą...

W 2007 roku ONZ uchwaliło Dzień Świadomości Autyzmu. Celem tego dnia było szerzenie wiedzy o autyzmie i zlikwidowanie dyskryminacji z jaką spotykają się osoby w spektrum. Społeczność naszej szkoły już po raz drugi pokazała swoją solidarność i przyłączyła się do obchodów tego dnia. Do świętowania można było się p...

Bardzo nam miło poinformować, że uczennica naszej szkoły Agnieszka Dudka z klasy 3c  zajęła II miejsce w XVIII Łódzkim Turnieju Przygoda z przepisami ruchu drogowego, organizowanym przez ŁCDN i KP oraz Zarząd Okręgowy Polskiego Związku Motorowego w Łodzi. Natomiast Wiktoria Szewczyk , także uczennica  ...

Szkolny konkurs plastyczny "Łódź ukochana, Łódź nieznana"

Uczniowie Siódemki kolejny raz stanęli na wysokości zadania i pięknie ukazali łódzkie miejsca, pod pierzynką zimy, w promieniach wiosny, pośród barw jesieni czy przy zachodzie upalnego, letniego słońca. Wszystkie artystyczne wizje były urzekające, wiele miało także profesjonalny opis, niepozbawiony...